Kerry: „Ez nem csak egy játék”

Szíria hivatalosan is csatlakozni készül az ENSZ vegyi fegyvereket korlátozó egyezményéhez. Az ország ENSZ-követe azonnal minden szükséges iratot átadott és eljuttatott a szükséges személyekhez New Yorkban. Bassár el-Aszad kormányfő hangsúlyozta, az egyezmény az orosz támogatás hatására jöhetett létre, nem pedig az amerikai katonai fenyegetettségtől való félelemben.

Aszad hozzátette: minden adatot az ENSZ rendelkezésére bocsátanak, de csak egy hónap múlva, hiszen a hivatalos szerződésben is a következő áll: az országok csak az első, csatlakozási szándékot kifejező levél elküldése után harminc nappal válnak ténylegesen taggá. John Kerry, az Egyesült Államok külügyminisztere ezt nem tartja elegendőnek.

„A szó itt nem elég. Ez nem egy játék. Valódinak kell lennie, érthetőnek, hitelesnek és igazolhatónak. Időben végre kell hajtani, és súlyosan meg kell torolni, ha nem teszik meg” nyilatkozta a miniszter a genfi sajtótájékoztatón. „A szíriai rezsim puszta szavai a mi megítélésünk szerint nem elegendőek” – tette hozzá.

Büki Dániel

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »