Leállt a mentőhelikopter-közlekedés Pozsonyban és Trencsénben

Az egészségügyi minisztérium nem hosszabbította meg a pozsonyi és a trencséni mentőhelikopter-központ engedélyét, ezért éjféltől leállt a mentőhelikopterek közlekedése a két megyeszékhelyen.

Hét mentőhelikopter-központ május óta folytatott tárgyalásokat az egészségügyi minisztériummal.

Minisztériumi hivatalnokok szerdán azt közölték, hogy öt központ engedélyét meghosszabbították, ám kettőjét – a pozsonyiét és a trencsénit nem – adta hírül a Markíza televízió. Zuzana Čižmáriková, az egészségügyi minisztérium szóvivője elmondta, hogy öt mentőhelikopter-központ engedélyéért csak egy jelentkező, a jelenlegi üzemeltető és kettő állomás engedélyének megszerzéséért ketten szálltak versenybe. Čižmáriková szerint Pozsony és Trencsén megyében más megyéből hívnak majd mentőhelikoptert, mivel az egész országra érvényes a működési engedély.

Egy profi helikopterpilóta azt nyilatkozta a Markízának, hogyha Malackában történik egy baleset, Pozsonyból kilenc perc alatt érne oda helikopter, Nyitráról azonban 22 percig tart az út.

Parameter.sk

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »