Szlovákia csak feltételekkel támogatja a szíriai beavatkozást

Robert Fico kijelentette, hogyha nem bizonyosodik be egyértelműen hogy vegyi fegyvert vetettek be civilek ellen Szíriában és  az ENSZ Biztonsági Tanácsa nem engedélyezi a katonai beavatkozást Szíriában, Szlovákia sem támogatja majd azt – mondta a kormányfő a Szombati dialógusok című rádióműsorban.

Fico azt is kiemelte mondanivalójában, hogy katonai erők bevetése ilyen esetekben, az elmúlt években nem járt nagy sikerrel, csak káoszhoz vezetett.  Szerinte ebben az ügyben csakis az ENSZ Biztonsági Tanácsa dönthet.

„Minek akkor a Biztonsági Tanács, minek akkor az ENSZ, ha megszűnik működni, s a nagyobb államok azt csinálnak, amit akarnak“ – mondta Fico azzal kapcsolatban, hogy az Amerikai Egyesült Államok támadást akar intézni a szíriai Asszád-rezsim ellen.

Robert Vass, a Szlovák Atlanti Komisszió főtitkára szerint az ENSZ nem ad engedélyt a támadásra, mert Oroszország blokkolni fogja azt, s mert érdekeltségei vannak abban a régióban.

Kitekintő / Parameter.sk

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »