Ferenc pápa levelet írt Putyinnak és a G20-csúcs résztvevőinek

A szíriai konfliktus békés megoldását sürgette Ferenc pápa a Vlagyimir Putyin orosz elnöknek címzett levelében, amely egyben a G20-as csoport csütörtökön kezdődő csúcstalálkozójának résztvevőihez is szól.

A pápa arra kérte a világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő csoport vezetőit, hogy ne maradjanak tétlenek a szíriai válságban. A szíriai nép már túl régóta éli meg e tragédiát, amely újabb szenvedéseket hozhat a békére vágyó térség számára – fogalmazott a katolikus egyházfő a Vatikán honlapján közölt levelében.

Az egyházfő a világ kormányainak “erkölcsi kötelességét” hangsúlyozva a fegyveres beavatkozás helyett a tárgyalásos megoldást szorgalmazta.

Federico Lombardi szentszéki szóvivő ezzel egy időben alaptalannak nevezte azt a hírt, amely szerint Ferenc pápa telefonon beszélt Bassár el-Aszad szíriai elnökkel.

MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Csökkenő eredményről számolt be a Tesco

A Tesco adózás előtti eredménye a februárral véget ért 2020-2021-es pénzügyi évben, elsősorban a koronavírus-járvány okozta kiesések és többletköltségek miatt csökkent. Szerdai beszámolójában a cég közölte, hogy közép-európai részlege is megszenvedte a járvány hatásait.

Read More »