Újból kitűzték a székely zászlót a székházra

A márciusban, majd májusban ellopott székely zászlót újból kitűzték csütörtök délelőtt az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsnak (EMNT) és Néppártnak helyet adó marosvásárhelyi épület felújított homlokzatára.

A rendőrség nem találta meg a tetteseket, ezért az EMNT Maros megyei szervezetének vezetői úgy döntöttek, videokamerát is szerelnek az épület homlokzatára, amely minden eseményt rögzít, ami a székház előtt, annak bejáratánál történik. „Így szeretnénk segíteni a rendőrség munkáján, éjjel-nappal figyeljük és őrizzük a zászlót” – mondta a zászlókitűzés alkalmából szervezett sajtótájékoztatón Cseh Gábor és Kirsch Attila, az EMNT megyei elnöke, illetve a Demokrácia Központ vezetője.

Először március végén lopták el a zászlót, azt követően pedig, hogy a zászlótartót magasabbra szerelték, május 18-án a falból kitépve a zászlótartót, távolították el a székely zászlót.

A frissen felújított homlokzaton ez alkalommal az Erdélyi magyar Néppárt zászlaja, középen a székely zászló, míg balról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács zászlaja kapott helyet.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »