Kolumbia: felkelőkkel szövetkezett a volt kormányzó?

Kolumbia legfelsőbb bírósága szerdán elrendelte Antioquia megye volt kormányzójának, Luis Alfredo Ramosnak az elfogását, mivel vélhetően kapcsolatban állt félkatonai szervezetekkel.

A kolumbiai legfelsőbb bíróság szerdán elrendelte Medellín város egykori polgármesterének és Antioquia megye volt kormányzójának, Luis Alfredo Ramosnak az elfogását, mivel vélhetően kapcsolatban állt az országban működő félkatonai szervezetekkel.

Ramos egyike azon számos jelöltnek, akik a Demokratikus Centrum nevű pártszövetség elnöki pozíciójáért indulnak, amelyet az ország korábbi elnöke, Álvaro Uribe vezet.

„Meg vagyok győződve arról, hogy Luis Alfredo Ramos nem állt szövetségben bűnözőkkel” – írta az ex-elnök twitter üzenetében az elfogatóparancs kiadását követően.

A BBC kolumbiai tudósítója, Arturo Wallace beszámolója szerint korábban is gyanúba keveredett, de mindig tagadta, hogy kapcsolatban állt volna felkelőkkel vagy támogatást kapott volna félkatonai szervezetektől.

Czifra Dóra

Felkapott hírek

Friss hírek

Piaci körkép: aggódik, de még kitart Európa

A DE30 éles eséssel kezdte a mai napot, de az index el tudott pattanni napi mélypontjáról a július közepén indult esés 50%-os visszatérési szintjének környékén (15.415 pont). Míg Ázsiában, leginkább Kínában borús a hangulat, úgy tűnik, Európában még nem adják fel a harcot a bikák.

Read More »

Augusztustól szigorít a beutazási feltételeken Hollandia

Augusztus 8-tól csak a teljes beoltást igazoló tanúsítvánnyal vagy negatív koronavírus-teszttel lehet belépni az országba - közölte Mark Rutte holland ügyvezető miniszterelnök hétfőn. Az intézkedés az összes unión belül utazót érinteni fogja, fő oka pedig az aktív fertőzöttek számának erőteljes és hirtelen megugrása.

Read More »