Kolumbia: felkelőkkel szövetkezett a volt kormányzó?

Kolumbia legfelsőbb bírósága szerdán elrendelte Antioquia megye volt kormányzójának, Luis Alfredo Ramosnak az elfogását, mivel vélhetően kapcsolatban állt félkatonai szervezetekkel.

A kolumbiai legfelsőbb bíróság szerdán elrendelte Medellín város egykori polgármesterének és Antioquia megye volt kormányzójának, Luis Alfredo Ramosnak az elfogását, mivel vélhetően kapcsolatban állt az országban működő félkatonai szervezetekkel.

Ramos egyike azon számos jelöltnek, akik a Demokratikus Centrum nevű pártszövetség elnöki pozíciójáért indulnak, amelyet az ország korábbi elnöke, Álvaro Uribe vezet.

„Meg vagyok győződve arról, hogy Luis Alfredo Ramos nem állt szövetségben bűnözőkkel” – írta az ex-elnök twitter üzenetében az elfogatóparancs kiadását követően.

A BBC kolumbiai tudósítója, Arturo Wallace beszámolója szerint korábban is gyanúba keveredett, de mindig tagadta, hogy kapcsolatban állt volna felkelőkkel vagy támogatást kapott volna félkatonai szervezetektől.

Czifra Dóra

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »