Az egyházak is elítélik a szíriai gáztámadásokat

Az Egyházak Világtanácsa elítélte a vegyi fegyverek használatát  a szíriai konfliktusban és a szervezet arra figyelmezette az ENSZ-t, hogy tegyen meg mindent a szíriaiak védelmében.

„Mindegy, ki áll a támadások mögött, teljességgel embertelen az a mód, ahogy a vegyi fegyvereket alkalmazták a szíriai konfliktusban” – mondta Olav Fykse Tveit, az Egyházak Világtanácsának főtitkára. „Az egyházak világméretű szövetsége – beleértve a szíriai egyházakat, amelyek sokat szenvedtek a háborúban – mélyen elítéli a vegyi fegyverek használatát, bármely oldal veti is be” – tette hozzá.

Tveit úgy fogalmazott, a háború megmutatta legkegyetlenebb arcát, amiért az emberek a lehető legnagyobb árat fizették. Augusztus 21-én állítólag közel 1300 ember halt meg egy Damaszkusz közeli gáztámadásban.

Az Egyházak Világtanácsa ezért arra sürgette az ENSZ-t, hogy folytasson nyomozást az ügyben. Tveit fontosnak nevezte, hogy az ENSZ tagállamai és a Biztonsági Tanács mindent megtegyenek az ország polgárainak védelme érdekében.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »