Trágyalé folyt a forrásvizekbe?

Nemrég derült ki, hogy többek közt a szejkei borvíz sem alkalmas fogyasztásra. Bálint Attilától, a polgármesteri hivatal sajtóreferensétől megtudtuk, hogy a hivatal kérte a vízvizsgálatot, melynek során három forrásnál is rendellenességet találtak: a laboreredmények kólibaktériumot mutattak ki a vízben.

Emiatt tették ki a figyelmeztető táblákat a Tábor-negyedi (az unitárius temető melletti) és a Bethlen-negyedi (a Függetlenség sugárút végénél levő) csorgóknál, valamint a szejkefürdői borvízkútnál. Mint megtudtuk, az Ady Endre és Lórántffy Zsuzsánna utcák találkozásánál található csorgónál a kis jelzőtáblát ellopták, de már egy újat tettek helyette.

A polgármesteri hivatal sajtóreferense elmondta, valószínűleg trágyalé vegyült mindhárom forrásvízbe. Nem ez az első alkalom, hogy figyelmeztetik a lakókat a veszélyre, volt már ehhez hasonló eset, ugyanis félévenként szokták ellenőrizni a forrásvizeket. „Kivizsgálást indítunk, a polgármesteri hivatal szekemberei megkeresik a probléma okát, és felelősségre vonják a vétkeseket” – tudtuk meg Bálint Attilától. Sajnos a forrásvizet nem lehet megtisztítani, várni kell, míg magától megtisztul.

Kitekintő / Székelyhon.ro

Friss hírek