Venezuela: Madurónak elege lett a „hajtolvajokból”

Nicolás Maduro, venezuelai elnök a rendőrség határozott fellépését kérte az országban működő „hajtolvajok” ellen. A bűncselekmény elkövetői parókakészítőknek adják el az eltulajdonított emberi hajat.

Nicolás Maduro, venezuelai elnök szerdán a rendőrség határozott fellépését kérte az országban működő „hajtolvajok” ellen.

A Venezuelában egyre gyakrabban feltűnő bűnözők arra specializálódtak, hogy nők haját kurtítják meg, a levágott hajat pedig szalonokban értékesítik, ahol parókát készítenek belőle vagy hajpótlásra használják fel.

A helyi média szerint a bűncselekmények e sajátos típusa egyre elterjedtebb az egész országban, különösen Venezuela második legnagyobb városában, Maracaiboban, Zulia állam nyugati részén. Maduro ezért arra kérte a rendőrséget, hogy keményen vonják felelősségre az elkövetőket.

„Honfitársaim, tudom mit beszélek, ne legyenek kétségeik afelől, hogy a bűncselekmények és azok a médián keresztüli bemutatása mögött egy pszichológiai háború folyik, amelynek célja, hogy bizonytalanságot és félelmet keltsen a fiatalokban, a nőkben és a venezuelai társadalom egészében” – mondta Maduro a sajtó kérdéseire válaszolva.

Czifra Dóra

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »