A földdel tették egyenlővé az emberrabló házát

A clevelandi emberrablóként elhíresült, nemrégiben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Ariel Castro egykori házának ma már hűlt helye, hiszen csütörtökön elbontották azt – írja a The New York Times. A Seymour Avenue-n álló épületben a férfi évekig erőszakoskodott azokkal a fiatal nőkkel (szám szerint hárommal), akiket egyesével rabolt el 2002-ben és 2004-ben.

Az elbontáson az „érdeklődők” között megjelent az egyik áldozat is, aki a munkálatok megkezdése előtt szólt néhány szót a jelenlévőknek. „Azért fontos, hogy én ma itt vagyok, mert senki nem volt itt értem, amikor eltűntem” – mondta a nő, akinek a keresésére a rendőrség azért nem szánt sok időt, mert úgy hitték, hogy „csupán” elköltözött a környékről. Beszéde után sárga léggömböket engedett a levegőbe, emlékeztetve arra mindenkit, hogy a világban most is tartanak fogva embereket, akik csak arra várnak, hogy végre kiszabadítsák őket. Az ezután megkezdett, körülbelül másfél órás bontási folyamatot az összegyűltek örömujjongása kísérte.

Az ügy kirobbanása óta az épület valósággal vonzotta a kíváncsiskodókat, a hatóságok azonban elejét akarták venni annak, hogy turistalátványosság váljon a házból. A környéken egyébként nem ez az egyetlen elbontásra ítélt épület: tisztségviselők elmondása szerint még kettő ház lebontására kerül sor a következő hetekben.

Szentgróti Gábor

Friss hírek