Taxizott a norvég miniszterelnök

Választási kampányának részeként taxisofőrnek állt Jens Stoltenberg norvég miniszterelnök, hogy megtudja az oslói emberek véleményét a politikáról.

Norvégia miniszterelnöke szerint a legjobb mód arra, hogy megtudja, mit gondolnak az emberek a politikáról, az az, ha egy taxi volánja mögé ül. Jens Stoltenberg ezért egy teljes napig taxisofőrnek adta ki magát és utasokat szállított Oslo utcáin.

A felvételt, amin a miniszterelnök taxizás közben látható, vasárnap publikálta több jelentős médium, illetve maga Stoltenberg is saját Facebook-oldalán. Az attrakciót egy norvég reklámügynökség találta ki a miniszterelnök újraválasztási kampányának részeként. Az autót rejtett kamerákkal szerelték fel, hogy így tudják meg a norvégok véleményét az aktuálpolitikáról, valamint hogy rögzítsék reakcióikat, amikor rájönnek: valójában a miniszterelnök vezette autóban ülnek.

A kamerák a miniszterelnök vallomását is rögzítették: Stoltenberg bevallotta, hogy nem vezetett autót már több mint nyolc éve. Az egyik utas, aki finoman szólva sem volt lenyűgözve a miniszterelnök sofőri képességeitől meg is jegyezte: „Nem éppen ez a legjobb autóvezetés, amit valaha láttam.”

A választásokat szeptember 9-én tartják Norvégiában. A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint azonban az ötletes kampányfogás ellenére Stoltenberg Munkáspártja le van maradva a konzervatívokkal szemben.

Pintér Melinda

Friss hírek