Az amerikai külügyminisztérium vallási közösségekkel foglalkozó irodát hozott létre

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma külön irodát hívott életre, amelynek célja, hogy szorosabbra fűzze a kormány kapcsolatát a világ vallási közösségeivel.

John Kerry amerikai külügyminiszter bejelentette csütörtökön, hogy minisztériumán belül létrehozott egy osztályt, amely a vallási alapú közösségek kezdeményezéseivel foglalkozik. Az iroda célja, hogy „jobban összekapcsolódjunk a világ sokféle hitközösségével annak érdekében, hogy együtt oldjuk meg a globális kihívásokat” – mondta Kerry.

„Az ábrahámi vallásoknak – a kereszténységnek, a judaizmusnak és az iszlámnak – közös alapjai vannak, sőt az ábrahámi vallásoknak és a többi hitrendszernek és filozófiának is, legyen szó akár a hinduizmusról vagy a konfucianizmusról, vagy bármely más törekvésről, amely arra irányul, hogy megértsük létünket ezen a bolygón, és közelebb kerüljünk valami magasabb rendűhöz” – tette hozzá a külügyminiszter.

Az iroda vezetője Shaun Casey lesz, aki a következőképpen fogalmazott: „Azzal, ahogyan az egyházi és vallási vezetők formálják a környezetüket, hatással vannak az amerikai külpolitikára is. Az Egyesült Államok számára létfontosságú, hogy megértse, és be is vonja őket a diplomáciába és a fejlesztési folyamatokba” – jelentette ki.

MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »