Piros-fehér-zöld „sziklagraffitik” – a rendőrség vizsgálódik

Egy környezetvédő civil szervezet panasza nyomán vizsgálatot indított a hét végén a Fehér megyei rendőrség ismeretlen tettes vagy tettesek ellen, akik felfestették a magyar nemzeti zászló színeit a Torockó-hegységben található Remetei szoros több sziklájára.

A rendőrség összesen kilenc, különböző nagyságú piros-fehér-zöld „sziklagraffitit” talált, ám azt nem lehet tudni, mikor kerültek fel a sziklákra. A Remetei szoros természetvédelmi terület, ám Luminiţa Prodan rendőrségi szóvivő szerint csak a későbbiekben állapítják meg, hogy történt-e törvényszegés. Az alba24.ro portál mindesetre összefüggésbe hozza az ügyet a Borzonton zajló EMI-táborral.

A Remetei szoros a Torockó-hegység legzordabb, legnehezebben megközelíthető hasadékvölgye. Hossza meghaladja a két kilométert, meredek sziklafalainak magassága 150-200 m körüli. A szurdokvölgy bejárása kis vízállás esetén ajánlott, mivel több szakaszon vízben kell haladni.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »