Ló- és sertéshúst találtak az ételekben Bahreinben

Ló- és sertéshúst találtak huszonkét importált húskészítményben Bahreinben. Az Egészségügyi Minisztérium szerint már az összes érintett terméket leszedték a boltok polcairól.

A minisztérium a Nemzeti Laboratóriummal és az Arab-öböl Egyetemmel együttműködve százhetvenkét különböző márkájú, marhahúst tartalmazó húskonzerven végzett teszteket. A készítmények között olyanok is voltak, amelyeket gyorsétterem-láncok használnak fel. 

A tesztet azért végezték el, mert egy korábbi ellenőrzés során már találtak szennyezett húsokat a szupermarketekben található fagyasztott húsok valamint  gyorsétterem-láncok által eladott húsok között.

A minisztérium közleménye szerint hat termék sertéshúst, további tizenhat pedig lóhúst tartalmazott, holott „ezekről egyik címke sem tájékoztatott.” 

Az eredmények várhatóan igen heves reakciókat fognak kiváltani a bahreini lakosság körében, hiszen a sertéshús fogyasztása tilos az iszlám vallás szerint. Bár az ország iszlamistái régóta próbálják elérni az importtilalmat, Bahrein egyelőre engedélyezi a nagyobb áruházaknak a sertéshús árusítását, mindezt persze akkor, ha a készítményen feltüntetik, hogy pontosan milyen húst is tartalmaz.

Lorencsics Emese

Friss hírek