Letartóztatták a washingtoni hajléktalan vandált

Elkapták a Lincoln-szobor és a Nemzeti Katedrális meggyalázásának feltételezett elkövetőjét.

Hétfőn újabb washingtoni nevezetességeket öntöttek le zöld festékkel a Lincoln emlékmű három nappal ezelőtt történt meggyalázása után. Most a Woodrow Wilson sírhelyéül szolgáló Washington Nemzeti Katedrális Betlehem-kápolnájának és a Gyermekek kápolnájának orgonáit, valamit a Smithsonian-kastély egyik szobrának gránittalapzatát fröcskölték össze – számolt be róla a Washington Post.

Miután a Betlehem-kápolnában az orgonán megtalálták a friss festéket, a rendőrség gyorsan elkezdte átkutatni a katedrális katakombáit, végül a gyermekek kápolnájában – még több festékkel együtt – megtalálták a feltételezett elkövetőt is. Szerencsére a kár gyorsan javítható volt, így csak egy pár órára kellett lezárni a katedrálist.

A rendőrség egyelőre egy rendbeli vandalizmus vádjával letartóztatta az ott megtalált – feltételezhetően hajléktalan – 58 éves Jiamei Tiant. A hatóságok jelenleg összevetik a festékmintákat, hogy biztosan összefüggés van-e a különböző helyszínek között – a Washington Parkőrség azonban még tegnap este megjelent a rendőrfőkapitányságon egy ázsiai, feltehetőleg hajléktalan nőt gyanúsítva a vandalizmussal anélkül, hogy a letartóztatásról hallottak volna.

Büki Dániel

Friss hírek