Brit államtitkár: „kötelesség” a hazai munkaerő alkalmazása

A brit vállalatoknak „kötelességük” hazai munkaerőt alkalmazniuk a más EU-tagállamokból érkező munkavállalók helyett – mondta pénteken az illetékes brit szakpolitikus.

Matthew Hancock üzleti és oktatási ügyekért felelős helyettes államtitkár a BBC-nek nyilatkozva arra szólította fel a brit vállalatok vezetőit, hogy ne a „könnyű megoldást” válasszák, vagyis ne külföldi munkavállalókkal töltsék be az üres állásokat, ha helyi jelentkezőket is ki tudnak képezni ugyanazon feladat ellátására.

„Ahogy egyre több az álláslehetőség és csökken a munkanélküliség, a vállalatoknak, különösen a nagy üzleti vállalkozásoknak kötelességük helyi fiatal munkavállalókat alkalmazniuk, ahelyett, hogy azonnal a külföldi munkaerő-toborzás könnyű opcióját választanák” – fogalmazott a konzervatív párti brit politikus.

mti

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »