Rendőrök mentették ki a tolvajt

A Német Szövetségi Rendőrség közleménye szerint hétfő hajnalban egy 46 éves férfi üres ládákat próbált meg ellopni egy berlini gyorsvasútállomáson működő étteremből. A tolvaj egy vasajtón keresztül kívánta elhagyni a tett helyszínét, ami pechére nem az utcákra, hanem az étterem pincéjébe vezetett. Már ez a tény is elég okot adhatott a férfinak a pánikra, ám az ajtó hirtelen becsapódására biztosan nem számított. A pórul járt férfi hosszú percekig bennrekedt a pincében.

A járókelők, akik a férfi segélykérő kiáltásaira lettek figyelmesek, azonnal hívták a rendőrséget. A hatóságok nem sokkal hajnali három előtt sikeresen kiszabadították a szerencsétlenül járt tolvajt a pincéből. A mentősök is hamar a helyszínre értek, akik azonnal megvizsgálták a vállát érősen fájlaló tolvajt. A büntetett előéletű férfi nem volt ismeretlen a berlini rendőrök számára, korábban betörés vádjával tartóztatták le.

Fedor Orsolya

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »