„Galambos” autonómiatüntetést tartanak Marosvásárhelyen

Marosvásárhelyen és öt további Maros megyei településen: Csíkfalván, Jedden, Makfalván, Nyárádmagyaróson és Székelyberében tartanak autonómiatüntetést szombaton – tájékoztattak csütörtökökön az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Maros megyei vezetői.

A városháza előtti térre tervezett marosvásárhelyi tüntetést a polgármester jóváhagyta – mondta Jakab István, hozzátéve, hogy néhány száz résztvevőre számítanak. „Nyári vakáció idején nem lehet annyi emberre várni, mint a március 10-i autonómiatüntetésen” – magyarázta.

Az erdélyi magyar ifjúsági szervezetek közül az Erdélyi Magyar Ifjak jelenlétéről tudnak, de nem küldtek senkinek meghívót, ezért nem is tudják, hogy ott lesznek-e az RMDSZ vagy a Magyar Polgári Párt képviselői – közölték a szervezők.

Békés tüntetés lesz, amelynek a végén galambokat eresztenek fel. Nem kérték az út lezárását, mert, ahogy Kirsch Attila mondta, a régi városháza előtti parkban, a Kultúrpalota előtt elfér 250-300 személy.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »