Spanyolország kiadja Szerbiának Bojovićot

A spanyol hivatalos szervek bejelentették, hogy eleget téve a szerb hatóságok kérelmének kiadják hazájának a hírhedt bűnözőt, Luka Bojovićot – adta hírül a Spiegel pénteken. Az egykoron nemzetközi elfogatóparanccsal körözött maffiavezért 2012 februárjában fogták el Valenciában, azóta Spanyolországban tartották őrizetben. A döntés értelmében a jövőben a szerb bíróság előtt kell felelnie tetteiért.

Bojović éveken keresztül volt a Zimonyi-klán vezetője, amely egykoron a balkáni konfliktus alatt félkatonai szervezetként működő Tigrisekből alakult. A háború befejezése után alakult zimonyi-klán többek között arról ismeretes, hogy 2003-ban az első szabadon megválasztott szerb miniszterelnök, Zoran Djindjićellen halálos merényletet hajtott végre, amelynek elkövetői ellen tavaly emelt vádat a szerb ügyészség. Bojovićnak felelnie kell több mint 20 Szerbiában, Hollandiában és Spanyolországban elkövetett gyilkosságért valamint ember-és fegyverkereskedelemért is.

Pákozdi Anita

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »