Manőverek Kassa megyében – Kit támogat a Most-Híd?

Taktikázik a Most-Híd. A vegyespárt vélhetően nem támogatja partnerei megyefőnökjelöltjeit a Kassai kerületben, ugyanakkor nem zárja ki a Smer-SD jelöltjének támogatását.

Jakab Elemér, a Most-Híd kassai (Košice) kerületi elnöke szerint a szlovák jobboldali pártok jelöltjei esélytelenek a győzelemre. Egyformán érvényes ez a megállapítás szerinte a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió-Demokrata Párt (SDKÚ-DS) által favorizált Martin Padora, valamint a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) tagjára, Mária Sabolovára is. Jakab elképzelhetőnek tartja, hogy a vegyespárt a megyei választások során Zachariaš Istvánt, a Magyar Közösség Pártja (MKP) kassai kerületi elnökének jelölését támogassa. Hozzáfűzte: a Most-Híd ez ügyben nem hozott végleges döntést. „Komoly tárgyalásokat folytatunk, de egyelőre semmiről nem született egyezség” – hangoztatta a TASR hírügynökségnek.

Bár Jakab állítása szerint bízik abban, hogy a jobboldalnak végül sikerül közös elnökjelöltet állítania Kassa megyében, de nem zárja ki ennek ellenkezőjét sem. Megjegyezte, bár előzetesen megállapodtak a közös fellépésről, ám az SDKÚ-DS „zsarolása” ártott a közös ügyüknek. Jakab szerint a kékek azzal zsarolták meg a többi jobboldali pártot, ha nem hajlandóak támogatni Pado jelölését, megtörténhet, hogy a képviselőjelöltek tekintetében sem állapodhatnak meg. „Nem hagyjuk magunkat zsarolni” – szögezte le Jakab.

A TASR kérdésére, hogy a vegyespárt fontolgatja-e az Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) elnökjelöltje, Zdenko Trebuľa támogatását, Jakab azt felelte, minden jelentős párttal tárgyalnak. Szerinte semmi nem zárható ki, még az sem, hogy ha nem születik megfelelő egyezség, akkor a Most-Híd egyedül méretteti meg magát a november 9-i megyei választásokon. Jakab ugyanakkor kizárta, hogy pártja a Kassai kerületben saját elnökjelöltet állítson.

Kitekintő / Hírek.sk

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »