Kórházba került az amerikai külügyminiszter felesége

Kórházba szállították vasárnap délután Teresa Heinz Kerryt, az amerikai külügyminiszter feleségét.

A 74 éves asszony állapota a The Boston Globe című napilapnak a kórháztól szerzett értesülése szerint „kritikus, de stabil”. A kórházi kezelés okát nem közölték.

John Kerry a feleségével töltötte a július 4-i hosszú hétvégét a Nantucket szigeten lévő nyaralójukban.

Teresa Heinz Kerry, aki portugál szülőktől, Mozambikban született, 18 éve felesége a jelenlegi külügyminiszternek. Az asszony H. John Heinz III. volt amerikai szenátor özvegye és a ketchupot termelő Heinz-birodalom örököse.

2009-ben mellrákot állapítottak meg nála, megműtötték és sugárkezelésnek vetették alá. Heinz Kerry azóta kampányt folytat annak érdekében, hogy a nők rendszeresen vegyenek részt mellrák-szűrésen.

Kerrynek a tervek szerint hamarosan vissza kell utaznia a Közel-Keletre, ahol az izraeli-palesztin párbeszéd újjáélesztésén fáradozik.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »