Szlovákia: Fejenként 720 euróra rúg az államadósság

Szlovákia államadóssága egy főre számítva 720 eurót tesz ki, ami a legrosszabb az ország történetében – mutat rá a Joj televízió riportja annak kapcsán, hogy az érték feszegeti az adósságplafont.

Peter Kažimír pénzügyminiszter előrejelzései szerint a 2020-as évig nem lehet számítani arra, hogy az adósság mértéke a bruttó nemzeti össztermék 50 százaléka alá csökken. Az adóssággal kapcsolatban az ellenzék egy soron kívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezte, azonban nem járt sikerrel.

„Nem akarjuk traumatizálni az embereket, segíteni akarunk nekik” – fejtette ki a fejlemények margójára Anton Martvoň, a Smer képviselője. „A Smeresek hihetetlenül bénáknak mutatkoztak, mivel Szlovákiának komoly problémái vannak, ők pedig csak az ország eladósításához értenek” – nyilatkozott a televíziónak ugyanakkor Ľubomír Galko (SaS).

Jozef Moravčík, a KDH alelnöke rámutatott, hogy csak az adósságok kamatai 1000 eurót tesznek ki egy nyugdíjasra, s 600 eurót egy alkalmazottra.

Kitekintő / Bumm.sk

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »