Megvennék New York leghíresebb épületét

Egy 2 és egy 2,1 milliárd dolláros kéretlen ajánlatot kaptak a tulajdonosok New York ikonikus felhőkarcolójára, az Empire State Buildingre – közölte szerdán az ingatlan befektetői és a működése felett felügyelet gyakorló Malkin Holdings.

Az amerikai értékpapír- és tőzsdebizottságához szerdán benyújtott bejelentés szerint viszont a 102 szintes, kevés híján 275 ezer négyzetméteres épület egy alakulóban lévő ingatlan-beruházási tröszt koronagyémántja lehet, amelynek részvényeit a többségi tulajdonosok túlnyomó többsége nyilvános forgalomba kívánja hozni.

A kétmilliárdos ajánlatot Rubin Schron, a manhattani Woolworth-torony társtulajdonosa tette, a 2,1 milliárdot pedig egy még ismeretlen potenciális vásárló, akiről a New York Post című bulvárlap tudni véli, hogy közel-keleti, de nem arab.

A Malkin Holdings közölte, hogy mérlegelni fogja az ajánlatokat. A Malkin mellett a potenciális ügyletet az épületet főbérlő cégben többségi tulajdonos Helmsley Trustnak és más befektetőknek is jóvá kellene hagyniuk. A bérleti szerződés 2076-ig szól.

Az 1931-ban átadott Empire State Building Manhattan sziluettjének meghatározó eleme és New York egyik fő turistalátványossága, amely sokáig a világ, majd a város legmagasabb épülete volt.

A tőzsdefelügyeletnek benyújtott iratok szerint az épület az adósságok nélkül 2,33 milliárd dollárt, a jelzáloggal együtt 2,53 milliárd dollárt ér. A New York-i önkormányzat ezzel szemben 775 millióra értékelte a 88 százalékosan kihasznált épületet.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »