Hivatalosan vádat emeltek Ján Slota ellen

Az ügyészség szerint egyértelmű, hogy a rendőrség megfelelő mennyiségű bizonyítékkal rendelkezik a bírósági eljárás megkezdéséhez Ján Slota ellen, ittas vezetés és közveszélyokozás miatt.

A csacai járási ügyészség vádat emelt a Szlovák Nemzeti Párt egykori elnöke ellen, tudatmódosító szer hatása alatt elkövetett közveszélyokozásért, értesült a Sme napilap. Az ügyben a csacai járásbíróság dönt első fokon.

Amennyiben a bíróság bűnösnek találja Slotát, egy éves börtönnel, pézbírsággal és közügyektől való eltiltással is sújthatja.

Ján Slota ennek ellenére a lap információi szerint nem használta ki azt a lehetőséget, hogy tettének beismerésével, enyhébb büntetés fejében kiegyezzen a hatóságokkal. A büntetés alsó határát akár egyharmadával is csökkenthette volna ezáltal. A Sme szerint ugyanakkor kétséges, hogy a hatóságok miként fogadták volna Slota esetleges ebbéli szándékát, az eljárás során mindezidáig ugyanis nem tanúsított együttműködési készséget, az alkoholszondát és a vértesztet is elutasította, nem tett vallomást, és legális obstrukció útján a szupergyors eljárás alól is kibújt.

Május 9-én szemtanúk és a rendőrség állítása szerint az egykori pártvezér részegen vezetett, és a rendőrség jelzésére sem állt meg kocsijával, végül a járőr elállta útját. Slota annyira ittas volt, hogy a parkolóból nem talált ki az útra, ehelyett végighajtott egy árokparton, ahonnét megpróbálták kihúzni egy közeli gumiszerviz alkalmazottai. Végül inkább újra beült kocsijába, és végigment a lejtőn, egy másik parkolóba kilyukadva. Erre a jelenetre figyeltek fel a városi rendőrök, akiknek székháza épp a füves terület mellett állt. Mivel látták, hogy a lábán alig álló Slota ismét kocsiba száll és elhajt, értesítették az állami rendőröket, akik végül feltartóztatták, és fogdába szállították az éppen pártjába való visszatérését szervező politikust. A fogdából végül néhány órával később, kiérkező ügyvédje beavatkozására engedték ki Slotát, az ügyész jóváhagyásával.

A kerületi rendőrigazgató Slota kiengedése miatt 4 nappal ezelőtt figyelmeztetésben részesítette az intézkedő rendőröket, és megvonta bérük egy részét, írja a Sme.

Kitekintő / Bumm.sk

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »