Közös vasúttársaságot indít az orosz-kazah-belarusz Vámunió

Június 20-án a vámuniót alkotó Oroszország, Belarusz és Kazahsztán vasúttársaságainak vezetői aláírták a közös cég megalapításáról szóló egyezményt. Hamarosan egyszerűbb lehet a három ország közötti vasútközlekedés.

Június 20-án csütörtökön a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum keretében az „Orosz Vasutak” (RZsD), a „Kazahsztáni Vasutak” („Kazahsztan Temir Zsoli”), valamint a „Belarusz Vasút” (BZsD) vezetői aláírták a közös konszern, az „Egyesült Közlekedési-Logisztikai Társaság” (OTLK) megalapításáról szóló egyezményt. Az eseményen jelen volt Vlagyimir Putyin, Oroszország, a vámunió legnagyobb tagjának elnöke is.

A közös konszern üzleti tervéről még április 10-11-én egyeztek meg a három tagország vasúttársaságainak képviselői. A tervezet szerint a közös infrastruktúra használatából eredően a nemzeti vasúttársaságok 1,6 milliárd dollár többletbevételre tesznek szert és a közös konszern kapitalizációja egyharmadával nő majd 2020-ig.

A számítások szerint 2020-ra 11,3 milliárd dollár plusz értéket teremt majd az Egységes Gazdasági Térség GDP-jének a közlekedési konszern.

Tóth I. Dávid

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »