Jegybank: maradhat a kettős beszéd

Bernanke-ra várnak ma a befektetők, mivel ma zárul az amerikai jegybank (Fed) kétnapos kamatdöntő ülése. Ez azért fontos, mert az utóbbi hetekben slágertémává vált a jegybank havi 85 milliárd dolláros eszközvásárlási programjának kivezetése vagy éppen az összeg csökkentése. A legutóbbi, májusi kamatdöntés során hoppon maradtak a befektetők, mert a Fed azt sugallta, hogy növelni vagy éppen csökkenteni kell a havi összeget a gazdasági helyzettő, makro mutatóktól függően. Ahogy az lenni szokott, először a szirének hangját hallották meg a befektetők május elején, majd menetrend szerint érkezett az ágyúdörgés is a parketteken.

A mostani döntés azért érdekes, mert kérdezz-felelek is követi a bejelentés. Egész pontosan 20:00-kor teszik közzé a szöveges helyzetértékelést és a legfrissebb gazdasági prognózisokat, majd 20:30-tól Bernanke tart sajtótájékoztatót. Mi arra számítunk, hogy megmarad a kettős beszéd, vagyis a mostani etapot követően továbbra is nyitva hagyja az ajtót a Fed az eszközvásárlási program lassítása kapcsán.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »