Ismeretlen magyar művelődési egyesületet támogatnak

2,9 millió dináros támogatást kapott az újvidéki költségvetésből a tavaly novemberben bejegyzett székvárosi Zrak (Levegő) Magyar Művelődési Egyesület, míg a több évtizedes hagyománnyal rendelkező Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központnak mindössze 300 ezer dinárt ítéltek meg hat nagyszabású programjának résztámogatására, írja a Vajdasági RTV magyar nyelvű honlapján.

Kulturális és művészeti projektumok résztámogatására az idén Újvidék városa összesen 127 millió dinárt ítélt oda 108 projektumhordozónak. A legtöbb pénzt az Exit Fesztivál kapta, 20 millió dinárt, őt követi a Tamburica fest 17,6 millióval, a NOMUS 13,5 millióval és a Zmaj gyermekfesztivál 10,49 millió dinárral.

Az igazi meglepetést egy bizonyos Zrak nevű, önmagát magyarként meghatározó művelődési egyesület okozta, amely messze a legtöbb pénzt kapta a magyar szervezetek közül a székvárosi büdzséből. A város honlapján közzétett határozatból mindössze annyi tudható, hogy Fiatalok a kultúráért című projektuma nyerte el a projektbizottság tetszését, amelyet 2,9 millió dináros résztámogatásra taksáltak. Az RTV által szerzett Információk szerint a nyilvánosság előtt ismeretlennek számító szervezetet Paracki Teodóra jegyeztette be tavaly novemberben.

Ezzel szemben a gazdag múltra visszatekintő újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ hat programja összesen 300 ezer dináros résztámogatást kapott a várostól. A szintén a forradalom költőjének nevét viselő kátyi művelődési egyesület 150 ezer dináros, míg a pirosi Fehér Ferenc MME 250 ezer dináros támogatáshoz jutott.

Kitekintő / Vajdaság Ma

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »