Kolumbia: folytatódnak a tárgyalások a FARC-kal

Folytatódnak a tárgyalások kolumbiai kormány és a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű lázadó csoportjának delegáltjai között. A cél, hogy még 2013-ban megszülethessen a béke.

Folytatódnak a tárgyalások a kolumbiai kormány és a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű lázadó csoport delegáltjai között.

A találkozóra a kubai fővárosban, Havannában kerül sor, ahol két héttel ezelőtt a felek már aláírtak egy megállapodást a vidékfejlesztés és az agrárpolitika témakörében, amelyről korábban már a Kitekintő.hu is beszámolt.

A jelenleg megvitatásra váró kérdés, hogy hogyan lehetséges a FARC integrálása a kolumbiai politikai életbe, ha végre sikerül lezárni az öt évtizede tartó konfliktust. Arra az esetre, ha sikerül gyors választ találni az említett kérdésre, további három napirendi pont szerepel a listán a békefolyamat keretében megtárgyalandó öt témakörből. Ezek az ellenségeskedés megszüntetése, a kábítószer-kereskedelem ügye és egy igazságtételi bizottság esetleges felállítása.

A kolumbiai elnök, Juan Manuel Santos úgy nyilatkozott, hogy szeretné, ha 2013 végéig sikerülne lezárni a tárgyalásokat és megköthetnék a békét.

Czifra Dóra

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »