Tóásó-ügy: június 17-én folytatódik a per

Június 17-én folytatódik Bolíviában annak a pernek a tárgyalása, amelynek egyik vádlottja a magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Előd – derül ki a PáginaSiete nevű bolíviai portál jelentéséből.

A bíró, Sixto Fernández azért döntött az újabb halasztás mellett, mert további orvosi vizsgálatot tartott szükségesnek egy másik vádlott, Ronald Castedo általános egészségi állapotát illetően. 

A perben – amelynek összesen 39 vádlottja van – éppen Tóásó Előd meghallgatása következne. 

Bolíviai kommandósok 2009. április 16-án hajnalban a helyi ellenzék fellegvárának számító Santa Cruz város Las Américas nevű szállodájában lőtték le a bolíviai születésű, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról való Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. A horvát-bolíviai állampolgár Mario Tadicot, valamint a román és magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Elődöt letartóztatták. A bolíviai hatóságok azt állítják, hogy terrorcsoportot számoltak fel, amely Evo Morales elnököt is meg akarta gyilkolni. Az akció két túlélőjét a bolíviai törvények értelmében már rég szabadon kellett volna engedni, mivel 36 hónapnál hosszabb ideig senkit nem tarthatnak előzetes letartóztatásban.

mti

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »