tóásó előd

Nem engedik szabadon Tóásó Elődöt

Elutasította a bolíviai bíróság a magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Előd feltételes szabadlábra helyezési kérelmét az úgynevezett terrorista per tárgyalása során - jelentette a bolíviai sajtó.

Read More »

Négy hónapon belül lezárulhat a Tóásó-per

Négy hónapon belül lezárulhat Bolíviában a terrorista összeesküvéssel vádolt 39 személy, köztük a magyar és román állampolgárságú Tóásó Előd elleni per - vélekedett a bolíviai sajtó szerint Marcelo Soza ügyész.

Read More »

Tóásó Előd megnősült a börtönben

Megnősült a bolíviai börtönben Tóásó Előd, az a magyar és román állampolgársággal is rendelkező férfi, akit 38 másik személlyel együtt Bolíviában az Evo Morales elnök elleni terrorista összeesküvésben való részvétellel vádolnak.

Read More »

Elhalasztották Tóásó tárgyalását

Legalább egy hét halasztást szenved a bolíviai "terrorista összeesküvési ügy" július 23-ra kitűzött újabb tárgyalása, miután a belügyi és igazságügyi tárca kifogást emelt a Tóásó-per két hivatásos bírája ellen.

Read More »

Tóásó-ügy: az Amerika-közi Emberi Jogi Bizottsághoz fordult a védelem

A bolíviai úgynevezett terrorista összeesküvési ügyben megvádolt Tóásó Előd ügyvédje az Amerika-közi Emberi Jogi Bizottsághoz (CIDH) fordult felülvizsgálati kérelemmel, hogy elérje védence - és az általa ugyancsak képviselt horvát-bolíviai Mario Tadic - szabadon bocsátását a La Paz-i San Pedro-börtönből, mivel már több mint három év óta tartják itt fogva őket, ami sérti az előzetes letartóztatásban lévők maximális fogva tartási idejét szabályozó bolíviai törvényeket.

Read More »