Áradnak Dél- és Kelet-Kína folyói, halottak

A heves esőzések és áradások következtében 15 ember meghalt, kettőt pedig eltűntként tartanak nyilván négy déli, illetve kelet-kínai tartományban – jelentette be pekingi közleményében szombaton a katasztrófa-elhárítás országos központja.

Az árvizek Anhuj, Hupej, Hunan és Csianghszi tartományokban csaknem 4,7 millió embernek okoztak kárt, eddig összesen 62 ezren kényszerültek lakhelyük elhagyására. Körülbelül 2500 ház dőlt romba, 21 400 hektár termőföldön vesztek oda a termények. A közvetlen anyagi kárt 1,7 milliárd jüanra (62 milliárd forint) becslik.

Csianghszi hat városában 200 mm feletti csapadék esett 24 óra alatt. A tartományban összesen 122 járás és 13 megye, illetve város van veszélyben a kiöntött folyók miatt. Itt található az ország legnagyobb édesvízi tava, a Pojang-tó, amelynek rohamosan emelkedő vízszintje miatt készültséget rendeltek el azon a vidéken.

A hatóságok megerősítették a gátak és a víztározók ellenőrzését, és az árvízvédelmi megelőző intézkedések folytatására szólítottak fel. A mentés és a segélyszállítmányok helyszínre juttatása folyamatban van.

mti

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »