Ezt írják rólunk külföldön

Az uniós ügyekkel foglalkozó hetilap, a European Voice a magyarországi helyzettel kapcsolatos Tavares-jelentésről közölt cikket, míg a Die Presse című osztrák konzervatív napilap a magyar kormány politikájáról és az antiszemitizmusról szóló vendégkommentárt jelentetett meg.

Jobbközép képviselők célkeresztjében a Tavares-jelentés – írja a European Voice csütörtökön megjelent számában Andrew Gardner.

A szerző arról ír, hogy a „keményvonalas baloldali” Rui Tavares Magyarországról szóló „élesen bíráló hangvételű és politikai töltetű” jelentéséhez több mint 500 módosító javaslat érkezett, amelyek közül mintegy 200-at fideszes EP-képviselők nyújtottak be, de több külföldi néppárti képviselő is aktív volt annak érdekében, hogy „puhítsa a bírálatokat”.

Ezzel szemben a liberálisok az uniós szerződés hetedik cikkének alkalmazását sürgetik – írja Gardner, aki úgy véli, hogy a jelentés „politikailag egyik leginkább robbanásveszélyes eleme” pártösszefogással, jelentősebb változások nélkül mehet át a bizottságon. Ez az a 21 pontból álló ajánlássorozat, amelyet a jelentéstervezet szerint Magyarországnak végre kell hajtania.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »