Árvíz: hatalmas károk Csehországban

Mintegy 700 településen okozott kárt az idei árvíz Csehországban. A természeti csapás következtében kilenc ember halt meg, s a kitelepítettek száma mintegy 20 ezer. Az első becslések szerint az anyagi károk megközelítik a 20 milliárd koronát (csaknem 230 milliárd forintot) – ez az idei csehországi árvíz nem hivatalos mérlege csütörtökön délben.

A prágai hidrometeorológia intézet legutolsó jelentése szerint az Elba vízszintjének növekedése Észak-Csehországban is megállt.

A kárfelmérés egyelőre a kezdeteknél tart. Jan Bures, a CSOB bank fő közgazdásza újságíróknak azt mondta, hogy a bank becslései szerint az idei árvízkárok megközelíthetik a 20 milliárd koronát. Összehasonlításul: a 2002-es rekordnagyságú árvíznél a károk meghaladták a 70 milliárd koronát, s a csapás több mint 50 emberéletet követelt.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »