Véget érnek az elbocsátások

Az egyetlen, elbocsátások által érintett amerikai szövetségi rendészeti szerv megoldást talált dolgozóinak teljes munkaidőben történő foglalkoztatásának helyreállítására.

Június 1-jével megszűnnek a takarékossági okokból bevezetett kényszerű elbocsátások az amerikai parkőrségnél, írja a Washington Post blogja. A március elején életbe léptetett megszorítások értelmében minden szövetségi ügynökség kiadásainak 5-át kell visszafognia a költségvetési év szeptemberi végéig. Ennek értelmében a parkok tisztségviselői közül és a kiszolgáló személyzetből összesen 747-en kényszerültek idáig otthon maradni egy teljes napra minden fizetési időszakban.

Az amerikai parkszolgálatok igazgatója, Jonathan Jarvis azonban bejelentette, hogy véget vetnek az elbocsátásoknak, mert a problémát a szervezet költségvetésén belül meg tudták oldani. A döntés egyébként nem érintette az elesett hősökre emlékezés napját valamint a fővárosban megrendezendő motoros találkozót, de a nyári szezon során biztos, hogy mindenki ismét szolgálatban lesz.

A viszonylag kicsi szövetségi szerv – melyet egyedüliként érintett az elbocsátás a rendészeti feladatokat ellátók közül – tevékenysége egyébként Washington, New York és San Francisco városi területeire terjed ki. A körülbelül 350 tisztségviselőnek az a dolga a fővárosban, valamint Virginiában és Marylandben, hogy 27000 hektáron biztosítsák a parkok (beleértve a Washington szívében található Mallt az emlékművekkel együtt), valamint 144 mérföldnyi közút biztonságát.

Szentgróti Gábor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »