Kilőtt a Facebook

Újfent sikerült pluszban zárnia az amerikai indexeknek, ezúttal megint a gyenge makroadatok járultak hozzá a jó hangulathoz. Elsősorban a bankszektor húzta a szekeret, de akadtak kiugró szereplők is. Példának okáért a Facebook, aki több mint 5%-ot emelkedett arra a hírre, hogy a BMO Capital elemzője vételre minősítette fel a vállalat papírjait.

Vegyes mozgásokat mutatnak az amerikai hangulatindexek is: az AAII kisbefektetői felmérés szerint bár azoptimisták aránya csökkent és a pesszimisták aránya nőtt, ezzel csak a két héttel ezelőtti állapot állt vissza. Aprofi befektetők hangulatindexe, az NAAIM nem mutatott érdemi változást a megelőző értékhez képest.

A tőzsdei mozgások esetében főként a szélsőséges értékek jelentenek itinert, de a mozgások jól tükrözik a Fed jegybankárai által keltett vegyes hangulatot.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »