Kilőtt a Facebook

Újfent sikerült pluszban zárnia az amerikai indexeknek, ezúttal megint a gyenge makroadatok járultak hozzá a jó hangulathoz. Elsősorban a bankszektor húzta a szekeret, de akadtak kiugró szereplők is. Példának okáért a Facebook, aki több mint 5%-ot emelkedett arra a hírre, hogy a BMO Capital elemzője vételre minősítette fel a vállalat papírjait.

Vegyes mozgásokat mutatnak az amerikai hangulatindexek is: az AAII kisbefektetői felmérés szerint bár azoptimisták aránya csökkent és a pesszimisták aránya nőtt, ezzel csak a két héttel ezelőtti állapot állt vissza. Aprofi befektetők hangulatindexe, az NAAIM nem mutatott érdemi változást a megelőző értékhez képest.

A tőzsdei mozgások esetében főként a szélsőséges értékek jelentenek itinert, de a mozgások jól tükrözik a Fed jegybankárai által keltett vegyes hangulatot.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Mások isszák meg az amerikai-kínai technológiai harc levét

Egyetlen termék sem játszott akkora szerepet a világgazdaság és a katonai erőviszonyok alakításában, mint a félvezetők. Ennek ellenére az 556 milliárd dolláros iparág évekig nem sok figyelmet kapott a washingtoni, tokiói és más fejlett világbeli fővárosok kormányaitól. Az utóbbi időben a chipek az Egyesült Államok és Kína közötti verseny egyik fő csataterévé váltak, a harcnak azonban számos más ország és nagyvállalat is a kárát látja.

Read More »