Tovább száguld a tőzsde

Az amerikai indexek tovább folytatták az emelkedést, amiben vastagon benne voltak a kedvező makroadatok. A Conference Board fogyasztói bizalmi indexe a várt 71,5 pont helyett 76,2 pontra emelkedettés az S&P Case-Schiller lakásár-index is jobb lett. A 10 éves amerikai kötvényhozamok alakulása is arra utalhat, hogy egyre inkább kiárazódik a félelem, hiszen a hétfői 2%-os szintekről majdnem 2,2%-ig pattant az árfolyam. A másik ok pedig a pénzpumpa csökkentése körüli aggodalom lehetett.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Lezárta kamatemelési ciklusát az MNB

Keddi ülésén 125 bázisponttal 13 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. A testület megítélése szerint az alapkamat jelenlegi szintjével a kamatkondíciók kellően szigorúvá váltak, ami biztosítja az inflációs cél elérését.

Read More »

Bizonytalan emelkedés a német tőzsdén

A keddi kereskedés mérsékelt emelkedést hozott a német piacon, a befektetők figyelme ma az USA-ból érkező adatokra összpontosul, délután különösen a tartós fogyasztási cikkek megrendelései és a Conference Board fogyasztói bizalmi indexe mozgathatja meg az árfolyamokat.

Read More »