Tovább száguld a tőzsde

Az amerikai indexek tovább folytatták az emelkedést, amiben vastagon benne voltak a kedvező makroadatok. A Conference Board fogyasztói bizalmi indexe a várt 71,5 pont helyett 76,2 pontra emelkedettés az S&P Case-Schiller lakásár-index is jobb lett. A 10 éves amerikai kötvényhozamok alakulása is arra utalhat, hogy egyre inkább kiárazódik a félelem, hiszen a hétfői 2%-os szintekről majdnem 2,2%-ig pattant az árfolyam. A másik ok pedig a pénzpumpa csökkentése körüli aggodalom lehetett.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »