Amerikai védelmi körút: a jordániai állomás

Chuck Hagel, amerikai védelmi miniszter közel-keleti körútjának újabb állomására érkezett, Jordániába, ahol több ottani vezetővel is tárgyalt. A megbeszélés középpontjában a szíriai polgárháború és annak következményei álltak. A védelmi miniszter kijelentette, hogy Jordánia az egyik legfontosabb stratégiai partnere az Egyesült Államoknak a Közel-Keleten.

Mint ismeretes a szíriai polgárháború egyik legnagyobb problémája a humanitárius krízis, és ezzel összefüggésben a menekültek kérdése. Mindkét probléma érinti Jordániát is, mivel a helyi vezetők adatai alapján jelenleg körülbelül 500.000 szíriai menekült van az országban. Ezzel összefüggésben a határok védelme jelenti a fő kérdést Jordánia számára, azonban a határokat nem akarja lezárni a menekültek előtt, így szüksége van az amerikaiak támogatására a határok mentén.

A katonai létszámnövelést az Amerikai Egyesült Államok megígérte. S a segítségért cserébe felkérte a jordániai haderőt, hogy segítsen a segélycsomagok célba juttatásában Szíriában. Ugyanis a közelmúltban az ENSZ kijelentette, hogy a segélyek szállítása jelenti a legnagyobb problémát, mivel több ellenőrzőponton is át kell jutniuk ahhoz, hogy leszállítsák az élelmiszer-, és ivóvíz adagokat, s így sokszor nem, vagy csak késve érnek célba.

Gregovszki Judit

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »