Meg kell védeni a Vajdaságot

Vajdaság jogosult arra, hogy elfogadják a Vajdaság alkotmányos és törvényes jogainak védelméről szóló nyilatkozatot – mondta a FoNetnek Bojan Kostreš, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) alelnöke.

Habár úgy véli, a Demokrata Párt által ajánlott nyilatkozat nem tökéletes, Kostreš elmondta, a Liga számára elfogadható, hangsúlyozva, hogy Vajdaság szerves része Szerbiának, de a vajdaságiaknak joguk van az autonómiára.

„Az egyetlen, amit nem támogatunk, az az, hogy nyomásra visszavonják, abból az egyszerű okból, hogy úgy véljük, Vajdaságnak joga van egy ilyen nyilatkozatra” – magyarázta Kostreš.

„Ha létezne szeparatizmus Vajdaságban, akkor az állami szerveknek reagálniuk kellene” – hangsúlyozta Kostreš. Ha nagygyűléseket szerveznek, ami az ellenzéknek törvényes joga, az azt jelenti, hogy nincs szeparatizmus, hanem az ellenzék megpróbálja a médiában gerjesztett hisztériát politikai célokra felhasználni.

A kérdésre, hogy Vajdaság megőrizheti-e az autonómiáját, Kostreš a következőt válaszolta: „Slobodan Miloševićnek még ereje teljében sem sikerült elpusztítania Vajdaság autonómiáját, így az inasainak sem fog sikerülni” – mondta Kostreš.

Kitekintő / Vajdaság Ma

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »