Fico továbbra is vezet

Fico márciusban kényelmesen nyerte volna a választásokat. Negyedik a Híd, az MKP nem sokkal a küszöb alatt. Amennyiben márciusban lettek volna a parlamenti választások, a kormányzó Smer-SD 47,2 százalékos eredménnyel zárta vonla az erőpróbát – derül a Median ügynökség friss felméréséből, mely során 1134 személyt szólítottak meg.

A voksoláson a második helyet érte volna el a kerszténydemokrata KDH, a szavazatok 9,6 százalékával. A harmadik helyen az Igor Matovič vezetése alatt álló Egyszerű Emberek és Független Személyiségek szerepel, 9 százalékkal.

A negyedik legerősebb parlamenti tömörülés a Híd, rájuk a választók 6,4 százaléka szavazott volna. Bugárék a népszerűségi listán leelőzik a liberális SaS-t (6,2 százalék) és az SDKÚ-DS-t (6 százalék) is.

A parlamentbe 4,8 százalékos eredménnyel nem jutott volna be a nacionalista Szlovák Nemzeti Párt (SNS), és a Magyar Közösség Pártja (MKP), Berényiék 4,6 százalékos eredménnyel zárták a felmérést. A többi párt nem érte el a 2 százalékot.

A megkérdezettek 53,3 százaléka venne részt a választáson, 41,4 százalékuk nem menne el szavazni, 5,3 százaléknyi válaszadó pedig még nem döntött a kérdésben.

Paraméter

Friss hírek