Mégsem támogatják elegen a fegyvertartás szigorítását?

A fegyvervásárlást megelőző háttérellenőrző vizsgálatok kiterjesztéséről szóló kompromisszumos javaslat a korábbi hírekkel ellentétben mégsem élvez többségi támogatást az Egyesült Államok szenátusában – írja a CNN.com. Eddig úgy tűnt, hamarosan döntés születhet a fegyvertartás szigorításáról, mostanra azonban nincs meg a kellő számó támogató a javaslat megszavazásához.

A felsőház még a múlt héten döntött úgy, hogy napirendre tűzi a fegyvervásárlás szigorításáról szóló indítványt. A javaslat tartalmazza a fegyvervásárlást megelőző háttérellenőrzések kiterjesztését és a fegyvereladást végző kereskedők ellenőrzését ugyanúgy, ahogy a félautomata fegyverek forgalmazásának betiltását.

Barack Obama második elnöki ciklusának egyik központi célkitűzése a törvény szigorítása, a közelmúlt tragikus eseményei miatt pedig az amerikai társadalom is egyre nagyobb arányban áll az elnök mellé. Közvélemény-kutatási eredmények szerint a lakosság 90 százaléka támogatja azt, hogy szigorítsák meg a fegyvervásárlók hátterének ellenőrzését. Ha a szenátus el is fogadja a vonatkozó törvénymódosítást, a kérdés ezt követően a republikánus többségű képviselőház elé kerül majd, a végső döntés tehát a konzervatívoké.

Pintér Melinda

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »