Ismét felfelé vette az irányt a tőzsde

Ismét felfelé vették az irányt az amerikai indexek. Az emelkedés mögött a kedvező ingatlanpiaci adat és a vártnál jobb vállalati eredmények álltak. A Goldman Sachs is jobb első negyedéves eredménnyel rukkolt elő. Az egy részvényre jutó eredmény 4,29 dollár lett a várt 3,88 dollárral szemben. A jó eredményhez a kötvényjegyzési tevékenység mellett a befektetési banki üzletág 36%-os bővülése járult hozzá.

A további optimizmusnak esetlegesen gátat szabhat, a Fed késő este megjelenő Bézs könyve, ami az ország aktuális gazdasági állapotáról ad számot.

A technológiai vállalatok is bele húztak. Az Intel mind a bevétel, mind a nettó profit soron majdnem telibe trafálta a konszenzust. Az új generációs chip-ek értékesítése egyelőre még az ultrabookok térnyerése miatt áll a lábán, de a társaság már felkészült egy esetleges negatív hullámra, hiszen 10%-kal, azaz1 milliárd dollárral levágta az idei beruházási tervét. A részvény minimális pluszba lendült a zárás utáni kereskedésben.

Yahoo már nem volt ilyen szerencsés, pedig a nettó profit sor 35 centes eredménye 10 centtel haladta meg a várakozásokat. A bevételek csupán 3%-kal maradtak el az előzetes becslésektől, de pont az alaptevékenység hasalt el. Az árfolyamra is igaz volt ez a megállapítás, hiszen 4%-kal értékelődtek le a részvények a zárás utáni kereskedésben.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »