Egy ügyész kerül a román igazságügyi minisztérium élére

Robert Cazanciuc ügyészt, a külügyminisztérium jelenlegi főtitkárát javasolja igazságügyi miniszternek Victor Ponta román kormányfő.

Victor Ponta tájékoztatta a Legfelsőbb Bírói Tanácsot (CSM) is a döntéséről, a testület pedig nem kifogásolta a jelöltet. Robert Cazanciuc 2009 óta a román külügyminisztérium főtitkára, de emellett az ügyészi kar tagja is volt, le kellett mondania tisztségeiről.

Utóbb Cazanciuc is megerősítette a sajtóban, hogy az igazságügyi miniszteri tisztég várományosa. „Csak mandátumom átvétele után tudok nyilatkozni a terveimről” – nyilatkozta a jelölt, aki 2008-ig a legfőbb ügyészség szóvivője volt.

A gandul.info információi szerint a kormányfő eredetileg Horia Georgescut, az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) jelenlegi elnökét javasolta miniszternek, ám jelölését a Nemzeti Liberális Párt elutasította.

A miniszter poszt azért üresedett meg, mert az igazságügyi tárca korábbi vezetőjét, Mona Pivnicerut alkotmánybírónak nevezte ki a parlament. Távozása után ideiglenesen a kormányfő vette át a miniszteri hatásköröket.

MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »