Venezuela: Maduro már most bebiztosítaná győzelmét

Venezuela jelenlegi ügyvivő elnöke és a következő választás legesélyesebb jelöltje, Nicolás Maduro azt javasolja, hogy Nemzeti Választási Tanács szövegezzen meg egy dokumentumot, amelyben az április 14-én tartandó választáson jelölt személyek vállalják, hogy elfogadják a voksolás eredményét, bármi is legyen az.

„Én magam vállalom, hogy elfogadom a választások eredményét. Békét szeretnék a népemnek és ez az, ami garantálni fogja azt” – mondta Maduro egy választási gyűlésen Monagas államban.

A venezuelai állami hírügynökség tájékoztatása szerint Maduro hozzátette, hogy amint elkészült a dokumentum szeretné aláírni azt, amilyen hamar csak lehet. Emellett azt is kijelentette, hogy amennyiben ellenfele nyeri a választást, ő tiszteletben fogja tartani az eredményeket.

Venezuelában április 14-én kerül sor választásokra azt követően, hogy az ország korábbi vezetője, Hugo Chávez március 5-én meghalt.

Czifra Dóra

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »