Problémák Afganisztánban

Egy nappal a tálibok által elkövetett merénylet után, melyben 46-an haltak meg, újabb áldozatokat követelt a tálibok és az afgán védelmi erők harca. Ez utóbbi alkalommal 4 afgán rendőr és 2 civil állampolgár vesztette életét. A válaszcsapás megtervezéséhez az afgán védelmi erők légi támogatást kértek az országban állomásozó NATO csapatoktól.

A NATO hivatalos nyilatkozata szerint az afgánok adták az információt arról, hogy hol kell a segítséget nyújtaniuk. Az újabb összecsapások és az áldozatok nagy száma újfent kiélezte a feszültséget az afgán politikai vezetés és a tálibok között. Ezt már Hamid Karzai elnök mondta az egyik hírtelevíziónak adott nyilatkozatában. Mint ismeretes az afgán elnök éppen a tálibokkal folytat tárgyalásokat a békére vonatkozóan. Ezen megbeszélések nem kis mértékben meghatározzák az ország jövőjét a csapatkivonások után.

Miközben folynak az egyeztetések Karzai elnök és a tálibok között egy F-16-os vadászgép lezuhant Afganisztánban. Vagyis az ország jövője politikai és társadalmi szempontból igen bizonytalan és erőteljesen instabil jelleget mutat.

Gregovszki Judit

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »