Közös hokiligáról is tárgyalt a cseh és szlovák elnök

Tegnap kétnapos hivatalos látogatásra Szlovákiába érkezett Miloš Zeman cseh köztársasági elnök Partnerét Ivan Gašparovič a Grassalkovich-palota udvarán katonai tiszteletadás mellett fogadta.

A két államfő tárgyalásán a közös cseh-szlovák jégkorongliga kérdése is szóba került. „Én már hat éve győzködöm cseh polgártársaimat, főként a sportszervezetek vezetőit erről” – mondta Zeman. Míg egy közös fociligára az elnökök szerint nem adottak a feltételek, addig egy közös hokiliga húzóprojekt lehetne.

Zeman elmondta, első látogatásként nemcsak azért jött Szlovákiába, hogy megtartsa elődei hagyományait, hanem azért, mert a két állam kapcsolatai átlag felettiek. „Hiszem, hogy ezek a kapcsolatok a nyelvi és kulturális közelség, és a két ország politikusainak jó kapcsolatai miatt továbbra is jók lesznek. Prága és Pozsony között az elmúlt 12 évben nem volt semmilyen komolyabb nézeteltérés” – mondta Zeman.  Zeman gratulált ahhoz, hogy Szlovákiának sikerült elhagyni Oroszországot, és beérni az Egyesült Államokat a külföldi befektetések tekintetében. Zeman délután munkaebéden tárgyalt Robert Fico miniszterelnökkel. Holnap a házelnök és a pozsonyi főpolgármester is fogadja.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »