46 milliárdos osztalékot fizet a Mol

A MOL közzétette a részletes közgyűlési napirendi pontokat. A menedzsment 46 milliárd Ft-os osztalék kifizetését javasolja, mely – a sajátrészvény állománytól tisztított – részvényenként 460 Ft-ra rúghat. Ezzel szemben a piacon 600 Ft körüli osztalékkal számoltak, mely jobban beleillett volna a korábbi osztalékpolitikába. A MOL ugyanis jellemzően az egyszeri tételektől tisztított profit 40%-át fizette ki részvényeseinek, míg a 460 Ft 25%-os kifizetési arányt jelent. Az idei osztalékhozam így 2,8% a tegnapi záróárfolyam alapján.

A MOL javasolja továbbá, hogy a közgyűlés idén októberről jövő októberre hosszabbítsa meg a menedzsment felhatalmazását sajátrészvény vásárlásokra.

Hernádi Zsolt vezérigazgató igazgató tanácsi mandátuma ugyan csak jövő év elején járna le, de már most javasolja a menedzsment, hogy a közgyűlés újabb 5 évre hosszabbítsa meg tagságát a vezetői testületben.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »