Nagy roham várható: délben nyitnak a ciprusi bankok

Ma délben kinyitnak a ciprusi bankok és hat óráig tartanak nyitvaA bankszámlákról legfeljebb napi 300 eurót lehet majd felvenni, azonban csekket nem lehet beváltani. Minden bizonnyal hatalmas sorok fognak kígyózni a bankok előtt. A 100.000 euró fölötti betétesek helyzetén ez a lépés még így sem segít, ráadásul a legutolsó információk szerint immár 80%-ot lesznek kénytelen beszolgáltatni a közös kasszába.

Van azonban pozitívum is a piacon, hiszen az év eleji stratégiánkban kiemelt Törökországot az S&P BB+ -ra minősítette fel, ami a befektetésre ajánlott szinttől már csak egy besorolásra van. A kilátások tehát kedvezőek, aminek hatására újra megindulhat a tőkebeáramlás a török részvénypiacra ezzel felhajtva az árfolyamot.

A mai napra is maradtak azért érdekességek, hiszen a délután folyamán érkezik, a negyedik negyedéves amerikai GDP adat valamint a BUX index is átsúlyozásra kerül. Az OTP súlya 29,9%-ra csökken, miközben a Richter, MTELEKOM, MOL trió ellentétes utat jár be. Sorrendben haladva a súlyok 19,6%-ra, 11,4%-ra és 31,4%-ra emelkednek a súlyok. Ezenfelül debütál az Állami Nyomda, a Danubius és a Rába is.

A mozgások hevesek lehetnek a nap végén az előbbiek okán, ráadásul a héten ez az utolsó kereskedési nap, ugyanis holnap majdnem minden tőzsde zárva tart a világon.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

DAX elemzés: fontos ellenállást tesztel az index

Ma délelőtt 11 órakor tették közzé a ZEW Intézet áprilisi hangulatindexét, ami csalódást okozott. A DAX jelenleg a múlt heti korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét teszteli 15.270 pontnál, és ez a zóna alkotja a rövidtávú emelkedő háromszög felső határát is.

Read More »