Johannis: kell a kisebbségi törvény

A kisebbségek jogállását szabályozó törvény nagyon fontos, ezért megoldást kell találni a párbeszéd folytatására az évek óta a bukaresti parlamentben rostokló tervezet elfogadása érdekében – jelentette ki tegnap Klaus Johannis, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) első alelnöke.

„Az összes kisebbség akarja, ezért ha sikerül folytatni a párbeszédet, el lehet fogadni” – vélte Johannis, miután a nemzeti kisebbségek képviselőivel találkozott Bukarestben.

A PNL regionalizálással foglalkozó bizottságának elnökeként kifejtette: pártja kétlépcsős régiósítást javasol. Eszerint az első körben, 2014 január elsejéig létrejönnének a régiók, amelyek már képesek lennének az uniós források lehívására, és az első körben, 2014 január elsejéig létrejönnének a régiók, amelyek már képesek lennének az uniós források lehívására, és csak ezt követően választanák meg a régiók vezetőit, mert az ezt szabályozó törvények kidolgozására nem elég egy-két hónap. A PNL szerint a választásokig a megyék vezetőinek váltakozva kellene irányítaniuk a régiókat.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »