Basescu Facebookon szakított a Demokrata Párttal

Facebook-oldalára feltöltött videoüzenetben szakított a Demokrata Liberális Párttal (PDL) a politikai alakulat egyik alapítója és felfuttatója, Traian Băsescu. Az államfő a PDL szombati kongresszusán történtek alapján hozta meg ezt a döntést.

Mint ismert, a tisztújító kongresszuson Vasile Blaga nyert újabb elnöki mandátumot. A Băsescu által támogatott Elena Udrea nem ismerte el a szavazás eredményét. Szerinte csaknem 300-zal több voks került az urnákba, mint ahány részvevőt hivatalosan bejelentettek, és több voksot érvénytelenítettek, mint ahánnyal Blaga meghaladta a megválasztásához szükséges 50 százalék plusz egy szavazatot.

Az államfő szerint a kongresszuson nem tartották be a demokrácia szabályait. „Ezért most végérvényesen és mindörökre azt mondom: agyő, Demokrata Párt! Mától útjaink szétválnak. Én sem leszek többé ballaszt a számukra, ők sem lesznek többé ballaszt a számomra” – mondta a videoüzenetben Băsescu.

Kijelentette: új pártot hoz létre. „A jövőmet egy másik jobboldali erő létrehozásának szentelem, tisztességes emberekkel, olyanokkal, akik nem futnak el az urnákkal és tiszteletben tartják a fellebbezés jogát” – fogalmazott az államfő.

A PDL újraválasztott elnöke, Vasile Blaga a videoüzenetre reagálva azt mondta: tiszteletben tartja Traian Băsescu döntését, ám szerinte az államfő nem tud veszíteni. A politikus úgy vélte, a PDL soha nem volt ballaszt Băsescu számára, és emlékeztetett arra, hogy a párt a tavaly nyáron, a felfüggesztésére tett kísérletkor is mellette volt, „45 fokos melegben”.

Új Magyar Szó Online

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »