Saját ombudsmant nevezett ki a Híd

A Híd a párt saját ombudsmani pozíciójának létrehozása mellett döntött, amelyet Ľubica Nádašská tölt majd be.Feladata a Szlovákia különböző régióiban élők mindennapos problémáinak hatékonyabb kezelése lesz – közölte a párt sajtóosztálya.

„A jelenlegi politikai színtér egyik meghatározó jelensége az, hogy az össztársadalmi problémák sokkal inkább foglalkoztatják a pártokat és a politikusokat, mint azok a mindennapos problémák, amelyekkel az itt élők szembesülnek. Pedig az emberek számára ezek az ügyek sokszor fontosabbak, mint azok, amelyekre a politikusok koncentrálnak. A Híd belátja, hogy ezen problémák kezelése a valós megoldásokat kereső felelős politika része kell, hogy legyen” – áll a párt sajtóközleményében.

Az ombudsman feladata az állampolgári bejelentésre érkező problémák áttekintése és megoldása lesz. „A mai naptól várja a bejelentéseket és javaslatokat, amelyeket a párt lehetőségeinek megfelelően fog kezelni” – szögezik le.

„Úgy érezzük, hogy a Hídnak van lehetősége hozzátenni az emberek mindennapi problémáinak megoldásához is. Egyértelművé akarjuk tenni számukra, hogy itt vagyunk, és hogy nyugodtan fordulhatnak hozzánk.”,- mondta a kezdeményezésről Bugár Béla pártelnök. Az ombudsman a probléma megoldását egészen annak befejezéséig figyelemmel fogja kísérni. „Az a legfontosabb, hogy a bejelentésekkel ténylegesen foglalkozni is fogunk – ha közvetlenül tudunk segíteni, megtesszük, ha pedig valaki más kezében van a megoldás, akkor őt is bekapcsoljuk a folyamatba.”- emelte ki Bugár Béla.

Kitekintő / Parameter.sk

Friss hírek